Jubileumconcert

za 10 maart 2007

 

 

Programma

 

Alla Marcia: Americana (Wim Laseroms)

De marsencomponist Wim Laseroms heeft een bundel van vier marsen gecreëerd onder de titel "Alla Marcia". Het tromarrangement is van de hand van instructeur Leo Lozie.

 

 

 

 

 

La Storia (Jacob De Haan)

Gewoonlijk wordt filmmuziek geschreven bij de afhandeling van de film en vastgelegd in het draaiboek. Dat het ook andersom kan, bewijst Jacob de Haan. Voor één keer mag u een eigen verhaal bij de muziek bedenken. La Storia is opgedragen aan de beroemde Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone.

 

 

Theme from Schindler's List (John Williams - arr. Jan de Haan)

In 1994 besloot de Joodse filmmaker Steven Spielberg het verhaal van Oskar Schindler, een wapenfabrikant die zijn fabriek gebruikte om vele Joden te doen ontsnappen aan de gaskamers, te verfilmen. Op meesterlijke wijze heeft John Williams de tragedie die de Joodse generatie heeft moeten doorstaan weten te vangen in die ene melodie. In deze bewerking voor harmonieorkest wordt de vioolsolo vervangen door solo's bij altsax, hobo, klarinet en fluit. Dit neemt niet weg dat de kracht die ervan uitgaat van een ongeëvenaard niveau is.

 

 

 

 

Rock 'n' Roll Hall of Fame (Paul Jennings)

Dit swingend werk opent met "Jailhouse Rock" van de King of Rock 'n' Roll Elvis Presley. Daarna herken je vast wel "Twist and Shout". In het middendeel hoor je het rustige "Stand by Me" om spetterend te eindigen met "Wipe out", met een drumsolo van Niels Tahon.

 

 

 

King Kong (James Howard - arr. Frank Bernaerts)

De componist James Howard, die tevens bekend is van de soundtrack van "Waterworld", heeft de muziek geschreven voor de spectaculaire film "King Kong". Frank Bernaerts maakte een dynamisch arrangement.

 

 

 

 

 

Ben-Hur (Miklos Rosza - arr. Darrol Barry)

Deze compositie is het hoofdthema uit de wereldberoemde filmklassieker "Ben-Hur". Darrol Barry heeft dit thema vakkundig bewerkt.

 

 

 

Sunshine Samba (Luc Gistel)

"Sunshine Samba" is gecomponeerd in de geest van een Latijns-Amerikaans feest. Al vanaf de eerste maten ademt de compositie een vrolijke sfeer uit. Deze pretentieloze muziek nodigt het publiek uit om te delen in onze feestvreugde. De danschoreografie werd ontworpen door mevrouw Lieve D'haene.

 

 

 

Also sprach Zarathustra (Richard Strauss - arr. Johan Laheye)

Met dit spetterend openingsstuk begint ook jaarlijks The Night of the Proms. Deze bewerking is van de betreurde oud-muzikant Johan Laheye.

 

 

 

Ad Majora (Roger Orroi)

Ere-dirigent Roger Orroi was de dirigent van het eerste uur: 1956 - 1983. Hij droeg deze mars op aan de Speelschaar. Vandaag is het voor ons een grote ere dat hij deze mars opnieuw zal dirigeren, maar nu voor de "Koninklijke" St.-Stanislasspeelschaar.

 

 

Song of Freedom (Jan de Haan)

Jan de Haan heeft in deze compositie het Europees volkslied uit de negende symfonie van Ludwig van Beethoven "Alle menschen werden Brüder" verwerkt.

 

 

Lord of the Dance (Ronan Hardiman - arr. Frank Bernaerts)

Deze medley bevat alle hoogtepunten uit de spectaculaire dansshow. Je hoort de Keltisch geïnspireerde liederen "Cry of the Celts", "Victory" en "The Lord of the Dance".

 

 

African Symphony (Van Mc Coy - arr. Naohiro Iwai)

Dit ritmisch werk ademt Afrika uit. De percussionisten kunnen zich met dit werk ten volle uitleven. Dit is een van de geliefde werken van vele oud-muzikanten.

 

 

Eurovisie (van Holland)

Mars voor harmonie en trommen. Leo Lozie heeft voor deze mars een tromarrangement geschreven.