St.-Cecilia jubileumviering

za 25 november 2006

 

Naar aanleiding van dit jubileumjaar houden wij de vijfjaarlijkse oud-muzikantendag op dezelfde dag van de St.-Cecilia jubileumviering. Hierbij worden alle oud-muzikanten uitgenodigd naar de eucharistieviering, de optocht en de feestmaaltijd in Gasthof De Kring. Alleen voor de feestmaaltijd moet vooraf ingeschreven worden.
We streven ernaar om van de ruim duizend oud-muzikanten zoveel mogelijk namen mét adresgegevens terug te vinden. Mocht u momenteel als oud-muzikant nog geen persoonlijke uitnodiging ontvangen hebben dan kunt u zich melden op het St.-Janscollege van Poperinge of via deze website bij Noël Boussemaere. U ontvangt dan eerstdaags ook een uitnodiging!
O ja, ... Breng zeker ook uw instrument mee...! Het is een aloude traditie dat we na de feestmaaltijd rond middernacht de oud-muzikanten nog eens in formatie rond de Grote Markt laten defileren. We hebben al enkele marsen in petto...

 

Vooraf

Op vrijdag 24 november om 12u.30 brengen we de instrumenten uit de muziekklas met enkele wagens naar de St.-Bertinuskerk. Graag enkele helpende handen aan de muziekklas om 12u.30

Op zaterdag 25 november om 16u.00 verzamelen we aan de muziekklas. We gaan samen naar de St.-Bertinuskerk, maar spelen niet onderweg. Extra kledij en bagage kun je achterlaten in de muziekklas. Vanaf 16u.15 spelen we de instrumenten warm. Na de mis en de optocht brengen we de instrumenten terug naar de muziekklas en dan kun je je ook omkleden.

Wie deelneemt aan de feestmaaltijd in Gasthof De Kring moet zich heel dringen vooraf inschrijven én 15 euro betalen bij Noël Boussemaere. Na de repetitie van woensdag 22 november kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden!

 

 

Eucharistieviering

We verzorgen de eucharistieviering van 17u.00 in de St.-Bertinuskerk van Poperinge. In samenwerking met de pastorale werkgroep van het St.-Janscollege brengen we een St.-Ceciliaviering met aangepaste teksten. De speelschaar luistert de viering op met vijf korte stukjes muziek. Een koperensemble vervangt de gezangen van het ordinarium. We eindigen met een dankwoord en een uitnodiging door voorzitter Jan Vanriest, directeur van het St.-Janscollege.

 

Optocht

Na de mis stelt de speelschaar zich op aan het voorportaal van de St.-Bertinuskerk. We houden een korte optocht rond de Grote Markt tot aan Gasthof De Kring. Alle oud-muzikanten worden uitgenodigd om (eventueel met partner) de speelschaar in losse formatie te volgen!

Parcours: Vroonhof -> Grote Markt -> Gasthuisstraat -> Priesterstraat -> Vlamingstraat -> poort Gasthof De Kring

Bij aankomst aan de poort van Gasthof De Kring worden de oud-muzikanten die inschreven voor de feestmaaltijd aan tafel uitgenodigd. De huidige leden van de speelschaar bergen eerst de instrumenten weg. Diegenen die inschreven, komen daarna ook naar de zaal.

 

Feestmaaltijd

Waar konden we beter de feesttafel laten dekken dan bij Rita en Gery? In de schaduw van het college en mét een heerlijke keuken...

We bestelden alvast een verfrissende aperitief waarbij u ruimschoots de tijd krijgt om gesprekjes aan te knopen met oude (?!) vrienden. Daarna gaan we aan tafel voor soep, hoofdgerecht, nagerecht en koffietafel.

We kunnen u het volgende menuutje voorstellen voor 33 euro per persoon. Rita vertelde er ons nog bij dat alle drank "à volonté" inbegrepen is!

Kirr Royal of fruitsap met hapjes
Pompoenroomsoep
Ardeens gebraad met wintergroenten en kroketten
Vanilleijs met warme chocoladesaus
Koffie en versnaperingen

Na de maaltijd krijgen de oud-muzikanten ruimschoots de kans om even een luchtje te happen (vooral de blazers) en de beentjes te strekken. En voor de muziek zorgen we natuurlijk zelf...!

 

Nachtelijke optocht

Het is een mooie traditie die we graag in stand willen houden... We verkregen de officiële toelating van de burgemeester en het schepencollege.

Na de feestmaaltijd, vermoedelijk rond middernacht, houden we met de oud-muzikanten een korte muzikale optocht rond de Grote Markt. Wie over een eigen instrument beschikt, brengt dit zeker mee naar ons feest. Wie niet over een instrument beschikt, kan een instrument van de speelschaar gebruiken. Gelieve dit vooraf aan te vragen!

Vanuit Gasthof De Kring gaan we naar de muziekklas van het college om de instrumenten op te halen en ons op te stellen op de speelplaats. Na één oefenrondje (!) op de speelplaats wagen we ons op straat...

Parcours: Deken De Bolaan -> Burg. Bertenplein -> Vroonhof -> Grote Markt -> Vlamingstraat -> Burg. Bertenplein -> Deken De Bolaan.

 

Oud-muzikanten

Momenteel beschikken we over een naamlijst van ruim duizend oud-muzikanten. De lijst vermeldt naam, instrument en periode van lidmaatschap.

Van ruim zeshonderd oud-muzikanten beschikken we ook over de adresgegevens (postadres, telefoon, e-mail). Uiteraard streven wij ernaar om zoveel mogelijk oud-muzikanten te contacteren, maar dat kan alleen indien wij daarvan recente adresgegevens terugvinden.

Hieronder kun je klikken op de naamlijst van oud-muzikanten waarvan wij beschikken over de adresgegevens. Omwille van de privacy publiceren wij hier enkel de naamlijst zonder adresgegevens.

Mocht u nog namen kennen van oud-muzikanten waarvan u ook de adresgegevens kent, dan zou u ons een groot plezier doen door die ons te bezorgen. Wij zorgen er dan voor dat die mensen ook nog worden uitgenodigd!