Koninklijke Sint-Stanislasspeelschaar

Dagboek

 In de mate van het mogelijke proberen we hier tijdens de concertreis dagelijks wat foto's van de voorbije dag te publiceren. Misschien vinden we zelfs tijd voor een stukje verhaal.  Veel hangt echter af van de internetmogelijkheden van onze verblijfplaats.  Eventuele reacties kunt u kwijt in ons gastenboek op de homepage van onze site.  Veel kijkplezier!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Programma

Opgelet...!!! Het onderstaande programma en de tijdsindeling blijft een vooropgestelde planning. Het is mogelijk dat we ter plaatse deze planning wat moeten aanpassen onder invloed van onvoorziene omstandigheden: weer, verandering in afspraken, optredens, ... .  Tijdens de reis wordt het programma in de mate van het mogelijke wel dagelijks bijgewerkt, zodat men thuis kan volgen wat we die dag deden of nog zullen doen.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Optredens

Een concertreis is natuurlijk pas echt een "concertreis" als we onderweg af en toe eens "onze muziek" kunnen "spelen"! In onze zoektocht naar optredens proberen we contacten te leggen met een aantal steden in de omgeving van onze verblijfplaats.  Het is nu al zeker dat we kunnen optreden in Innsbruck (plein Landestheater) en Salzburg (Mirabell Gardens).

Tijdens alle concerten draagt iedereen een onberispelijk uniform. De optredens die we brengen, behoren niet tot een carnavalesk programma zoals op Mardi Gras in Bailleul of op onze eigen Keikoppencarnavalstoet in Poperinge. We brengen op verschillende plaatsen een muzikaal programma dat soms door honderden mensen zal bijgewoond worden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Afspraken

Met een grote groep mensen samen op reis gaan, vraagt wat inspanningen van iedereen.  Het is belangrijk dat iedereen goed geïnformeerd is en dat er enkele duidelijke afspraken gemaakt worden.  Voor een goed begrip geven we jullie hier graag al enkele afspraken mee.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Oostenrijk

Hier komt wat algemene informatie over Oostenrijk.  Hélène is ondertussen druk in de weer om het klassieke hebbedingetje van alle concertreizen samen te stellen: het reisboekje!!!  Iedere deelnemer aan de concertreis krijgt zo'n reisboekje bij het opstappen op de bus.  Ook daarin staat heel wat informatie te lezen.  We zorgen voor een handig pocketformaat zodat je dit tijdens de zesdaagse reis altijd op zak kunt houden.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Deelnemers

Voor deze concertreis tellen we 76 deelnemers!  Dat is zo'n beetje het record van de laatste jaren.  Sinds de Romereis van 2006 kunnen we altijd op ruim 50 deelnemers rekenen.  Op de laatste concertreis in 2014 naar Zwitserland waren dat er plots 67.  Voor deze editie dus... 76 deelnemers!

Lees meer

Afdrukken E-mail

Meenemen

De mensen van het autocarbedrijf De Meibloem vragen om in de mate van het mogelijke de bagage te beperken tot één reistas per persoon. Ze vragen ook bij voorkeur een reistas te nemen i.p.v. een reiskoffer omdat reistassen beter stapelen. Daarnaast mag je ook nog één rugzakje meehebben als handbagage én je koffer(tje) met je muziekinstrument. Om te vermijden dat je belangrijke stukken vergeet, helpen we hier even meedenken over wat je best meeneemt op reis...

Lees meer

Afdrukken E-mail

Korting

 Reductiesysteem Concertreis Oostenrijk 2016

 De basisprijs voor de zesdaagse concertreis bedraagt slechts 360 euro.  Met het bestuur van de Speelschaar hebben we een reductiesysteem uitgewerkt om de prijs nog wat verder omlaag te krijgen.  Het is namelijk onze vurigste wens om zoveel mogelijk muzikanten te laten meegenieten van deze concertreis.  Trouwens, wanneer we ook optredens vastleggen in Oostenrijk, moeten we kunnen beschikken over een ruime bezetting binnen de harmonie én het trommelkorps. We herhalen hier nog even de principes van het reductiesysteem...

Lees meer

Afdrukken E-mail

Reisschema

Tijdens deze concertreis hebben we één vaste verblijfplaats in Gasthof Klammrast in het dorpje Mühltal in de streek Wildschönau in Oostenrijk.  Ons algemeen reisschema voor deze zesdaagse concertreis vind je hieronder.  Voor meer details kun je kijken onder Programma.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Contactadressen

Het programma voor deze concertreis hebben we zelf uitgewerkt in samenwerking met Emiel Mouton die de streek én het gasthof heel goed kent.  Voor het vervoer kozen we reisfirma De Meibloem, net zoals in 2014 voor onze concertreis naar Zwitserland.  We geven jullie hier binnenkort enkele nuttige contactadressen voor het geval dat u ons bij voorbeeld tijdens de concertreis dringend wenst te contacteren.

Lees meer

Afdrukken E-mail

Concertreis Oostenrijk 2016

Het is een mooie traditie bij de Speelschaar om tweejaarlijks tijdens de eerste week van de paasvakantie op zesdaagse concertreis te trekken naar het buitenland.  Dit jaar viel onze keuze op Oostenrijk.  Voorlopig is het nog even wegdromen bij een foto van ons gasthof in het dorpje Mühltal in de streek Wildschönau.  Frau Christine is ondertussen al volop bezig met de kamerplanning... In het menu aan de rechterkant vind je geleidelijk aan alle informatie over deze concertreis.

 

Afdrukken E-mail

Aftellen naar Concertreis Normandië 2018